Wednesday, May 13, 2009

yazar dıkanması.

Halıya kurşun kalem düşme sesini düşünün, tamam işte o sesin aynısı tam masanın yanındayken çıksa yere bakarsınız nerde dimi, peki ya bu ses aslında yanınızdaki arkadaşın osuruğunun sesiyse naparsınız?
Bu soruya önce taklaya tövbeliler, sonra hevesliler cevap versin.
Tövbeliler en son beden eğitimi dersinde atanlar, hevesliler, onlar kendini biliyor!
Hayat çok pahalı. Özellikle tekstil bizi aşmaya başladı. Bu yüzden dev mıknatıslarla yapılacak bir soygun planladım. Maskeli bir grup arkadaş, birisi dev tekerlek mıknatıstan sorumlu (yüklemsiz tümce). Bütün alarmlar düşüyor ve biz kıyafetleri alarak kaçıyoruz. Kimse ‘’bu bir soygundur’’ diye bağırmıyor, çünkü soygunsa niye alarmları söküyoruz manyak (argo veya kaba sözcük) mıyız biz?
Karfur’un tam arkasında satılık dublex daire. Mal Kabul manzaralı, iki oda, üç beş salon. Arkasında da böyle bir alan var inşaat alanı, tramplencesine üstünde zıplanan tahtalar var, mahallenin zıplama noktası.
Her neyse. Bir hayvanın başrolde oynadığı bir film yapmak istiyordum uzun zamandır. Aklıma denizden fırlayan kirpi geldi. Evet bu ilginç deniz kirpisi- ki böyle bir hayvan olduğunu sanmıyorum ama biraz bahtsız bir hayvan olduğundan denize düştüğünü ve bu yüzden oklarını bizlere yönelttiğini düşünüyorum-, bu kirpinin adı Şumul.
Evet artık çocuklar bu filmle beraber annelerinden kirpi isteyecekler ve kirpi sektörü patlayacak. Hatta kirpi sektörü diye bir şey olmadığından, böyle bir sektör oluşacak ve biz hep beraber refah seviyesi yüksek yüksek tepelere tırmanmış kişicikler olaceğiz. Lassie’yi boşuna izlemedik onca sene. Şimdi yeniden bir başrol hayvanına ihtiyacımız var dünyayı daha güzel bir yer haline getirecek bu sevimli kirpi Şumul.. Şumul, Lassie gibi cankurtaran falan bir hayvan değil. Görev bilinciyle yaşamıyor. CSI ny mu, niye her bölümde hayvan bi meseleyi halletsin ki, oturuyo işte öyle. Böyle Lassie gibi sürekli bize bir şey anlatmaya falan da çalışmıyor. Kendi halinde asil bir hayvan çünkü. Ağır başlı erdem sahibi. Öyle getir götür işleri de yapmıyor. Bütün çocukların bütün kirpilere Şumul dicek olması çok olası, buna engel olabileceğimi sanmıyorum. Ama onu göt travması yaşatan bar taburelerinde bira içerken görüntüleyeceeemiz için çocuklara yönelik korku ve şiddet unsurları içerebilir. Şumul çünkü asabi biraz, okları falan var, barda bi durum olursa acımaz çakar bi tane gibi geliyor.
- Abi niye bizi bu yoldan getirdin? Diye sorduk biz midesi bulananlar olarak virajlarda.
Virajlara aşina, aslında kamyon şoförü olan altın kol saatli kıllı da dedi ki bize.
- Şoför istediği yoldan istediği hızda gitme kapasitesine sahiptir.
Kapasite diyince biz çok etkilendik tabii. Biz de dedik kusma kapasitesine sahibiz falan dedik de ezildik resmen bu cevabın altında. Bu hayatta şoför olasım geldi, yetkin irade sahibi bir kapasiteye sahip olmak nasıldır acaba dedim. Kapris yapıyomuş bünyede. Şoför kaprisi çektik ya çok ilginç bir deneyimdi. Konuşmadı bizimle. Küsüp pirzolasını yemedi. Çünkü biz hayvanlar gibi elimizle yerken pirzolalarımızı, o çatal bıçakla yiyordu. Bıçağın tabakta çıkardığı gıcırtıdan fenalık geçirdiğimizi söyleyince, özellikle de pirzolanın tabiî ki elle yendiini söyleyince küstü yemedi. Bu gerçek bir hikayeden alıntıdır.
Çok şuursuz ve bekleneni vermekten çok uzak bu yazımı sizlere sunuyorum.

No comments:

Post a Comment